Koledníci ukradli peniaze

10.01.2011 Sabinov

Na polícií v Sabinove oznámil 5.1.2011 popoludní 38 ročný muž z Pečovskej Novej Vsi, okr. Sabinov, krádež peňaženky, v ktorej mal 3 500. - €.
Predchádzajúci deň, teda 4.1.2011, bol poškodený na návšteve u svojej svokry v obci Červenica, okr. Sabinov. V čase medzi 15:30 h a 16:15 h mu zmizla peňaženka, ktorú mal vo vetrovke zavesenej v chodbe rodinného domu. Okrem peňazí boli v peňaženke aj rôzne osobné doklady poškodeného. Intenzívnym preverovaním sabinovskí policajti v priebehu niekoľkých hodín zadržali dvoch 15 ročných mladíkov z Lipian, ktorí peňaženku ukradli. V inkriminovaný deň chodila dvojica po domoch a vinšovali šťastný Nový rok. Bez zvonenia vošli do chodby odomknutého domu mužovej svokry a keď si boli istý, že ich nikto nevidel a nezaregistroval, že sú dnu prehľadali prehľadali šatstvo na vešiaku. V jednej z vetroviek našli spomínanú peňaženku a v nej 3 500. - € a osobné doklady. Následne z domu nepozorovane odišli. Časť peňazí minuli na nákup mobilného telefónu, HIFI veže, oblečenia, alkoholických nápojov a potravín. Zvyšné peniaze im policajti zaistili a vrátili poškodenému. Peňaženku s dokladmi vyhodili pri železničnej stanici v Sabinove, nájsť sa ju však nepodarilo. Dvojica mladíkov bude teraz obvinená z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody.
Jeden z obvinených sa podobnej krádeže dopustil aj 27.12.2010 s iným 13 ročným kamarátom z Lipian. Počas dopoludňajších hodín v obci Kamenica, okr. Sabinov, tiež chodili vinšovať šťastný Nový rok. Aj tu nepozorovane vošli do jedného z odomknutých rodinných domov a z peňaženky položenej v kuchyni ukradli 300. - € a stravné lístky a taktiež aj cigarety so zapaľovačom.
 

Vyberte región